Mijn naam is Andrea en ik ontwerp allerlei (kunst)voorwerpen uit hout, mineralen, metalen en andere natuurlijke materialen. Ik ben gespecialiseerd in maatwerk en zet mensen hun herinneringen, intenties en wensen om in een persoonlijk ontwerp; van talisman of verlovingsring tot illustratie of plectrum. Het ontwerpen en uitvoeren voelt alsof je iets ziet transformeren, van ruw materiaal tot eindproduct met een eigen gelaagd verhaal.

Ter inspiratie voor mijn ontwerpen doe ik onderzoek naar verschillende culturen en hun verbinding met de natuur, volksverhalen, tradities en ambachten die beoefend worden in allerlei delen van de wereld.

De meeste materialen waar ik mee werk zijn trouwens ‘tweedehands’. Ze hadden eerst een andere toepassing of zijn afkomstig van houtbewerkers (Utrecht Stadswerkplaats, Stichting Tafelboom), bedrijven (Oude Pijpenlade in Utrecht, Arnhemse houthandel) en particulieren (edelstenenverzamelaars, mijn vader als hij zijn huis verbouwt) die het materiaal niet (kunnen) verwerken. Ik geef deze materialen een nieuwe bestemming.